De Portugese stad Porto is de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer populaire bestemming voor een citytrip. De havenstad is gelegen aan de rivier de Douro en staat bekend om de zes grote bruggen die de binnenstad Porto verbinden met de plaats Vila Nova de Gaia. Aan deze kant vind je de vele Port wijnkelders waar Porto wereldwijd om bekend staan. Wist je dat er veel leuke excursies te boeken zijn naar dit soort wijnkelders? Gidsen vertellen je graag alles over hoe de wijn gemaakt wordt, tonen je de grote hoeveelheid port vaten en sluiten de tour altijd af met het leukste onderdeel: de proeverij. In dit artikel nemen we je graag mee naar Port experiences van 3 merken:

Porto Cruz

Porto Cruz is een groot port merk waarvan je de flessen in vrijwel iedere Nederlandse supermarkt kunt terugvinden. Als je ervoor kiest om de Port experience van dit merk te bezoeken, kom je als het ware in een compleet museum terecht waarin je wordt meegenomen langs alle facetten van het proces om deze heerlijke wijn te maken. Ook wordt er aan de hand van een leuke film in de filmzaal boven een uitleg over het merk gegeven en worden de schitterende typerende wijnvelden aan de Douro getoond. Heb je je volledig ingelezen over de wijn? En ben je klaar voor het proeven? Sluit jouw experience dan af met een gratis glaasje port op de begaande verdieping!

Offley Porto

Persoonlijk één van onze favorieten is de experience van Offley. Ook dit is een populaire aanbieder van de port wijn. Als je kiest voor deze experience word je door een gids meegenomen naar de wijnkelders van dit merk. Je zult al snel de grote hoeveelheid vaten zien van het merk en de gids legt je graag de verschillen uit tussen de Port Ruby, Port Tawny en White Port. Ook legt de gids je graag meer uit over de historie van het merk. Als afsluiting krijg je een proeverij van 3 kleine glaasjes om de verschillen tussen de Port wijnen op te merken.

Quinta dos Corvos

Het merk Quinta dos Corvos is in tegenstelling tot de twee andere merken iets minder bekend in Nederland. Echter is ook deze experience dik in orde. Op de begaande verdieping vind je een klein museum, hier lees je meer informatie over het merk, kun je leuke foto’s schieten voor Instagram in een wijnvat en worden de verschillen tussen de Port wijnen uitgelegd. Boven vind je een gezellige bar waar je een proeverij kunt afnemen van de 3 verschillende port wijnen. Een erg leuke experience die vooral uitblinkt door de gezellige plek waar je de wijnen kunt proeven, ook zijn er lekkere hapjes beschikbaar.

Wist je dat Porto ook in veel reisprogramma’s terug te vinden als het gaat om rondreizen? Denk hierbij bijvoorbeeld een een individuele rondreis zoals een fly and drive Portugal of een verzorgde groepsreis (met de bus). Vaak worden in zo’n reisprogramma naast Porto ook hoofdstad Lissabon, Braga, de Algarve, Aveiro en de Algarve bezocht.

tagged in Portugal