Over ons

Stempelinjepaspoort.nl is opgericht door Roos en Bas. Misschien ken je hen al van hun stedenwebsites zoals Verrassend Valencia, Idyllisch Ibiza en Bruisend Barcelona, die bij Sprankelend Spanje horen. Op Stempelinjepaspoort.nl lees je hun reisverhalen, tips, inspiratielijstjes en nog veel meer. Meet Roos, Bas en de rest van de redactie!

Roos_stempel

Meet Roos!

Passie voor reizen

Door te reizen wordt naar mijn idee je kijk op de wereld vergroot. Je maakt kennis met andere culturen met hun eigen gewoonten, tradities en gebruiken, leert je aan te passen en ontmoet nieuwe mensen. Mijn ouders hebben mijn zusje en mij op verschillende indrukwekkende reizen meegenomen naar onder andere Egypte, Italië, Frankrijk, Griekenland, Turkije en India en nog steeds vind ik het te gek dat ze dat hebben gedaan.

Inmiddels woon ik (samen met Bas) al een aantal jaar in Valencia (Spanje) en we maken heel regelmatig mooie reizen. In Spanje vind ik (naast Valencia) Ibiza echt een magische bestemming, maar Bilbao heeft me ook enorm positief verrast en toen we Madrid op wijkniveau zijn gaan ontdekken, ben ik deze stad ook heel erg leuk gaan vinden.

Bijzondere reiservaring(en)

Tijdens een vakantie in Tunesië werden we door nieuwe vrienden (een lokale familie) onverwacht uitgenodigd voor een bruiloft een paar dagen later. Wat mij opviel is dat de mannen en vrouwen eerst hun eigen feest vierden en pas later bij elkaar kwamen. De muziek, kleding, henna versieringen, het eten… het was heel bijzonder om mee te maken.

In India werd ik heel erg verrast door de tempel ‘Karni Mata’ in het kleine plaatsje Deshnoke (in de provincie Rajasthan). Naast dat het een mooie tempel is, leven er zo’n 20.000 heilige ratten. Toen we de tempel bezochten, had ik echt niet verwacht dat het echt zoveel ratten zouden zijn. Op sokken liepen we door de tempel en de hele vloer was bezaaid met ratten en ook hingen ze in rekken en aan deuren.

Bas_stempel

Meet Bas!

Passie voor reizen

Ik vind het geweldig om samen met mijn vriendin Roos nieuwe plekken te ontdekken. Wij wonen sinds 2008 in Spanje en hebben inmiddels heel veel prachtige bestemmingen gezien. Wat ik vooral heel leuk vind, is om in een stad op wijkniveau de pareltjes te ontdekken waar nog geen toerist is te bekennen. Die vind je vooral in wijken in opkomst te spotten van een achterstandsbuurt naar een hippe bohemien wijk met nieuwe winkelconcepten en gezellige barretjes en restaurantjes. Deze transitie zie je eigenlijk in alle steden in Spanje (en in Europa).

Ik heb in het verleden stadssociologie gestudeerd aan de UVA in Amsterdam en tijdens studie is interesse voor dit soort wijken gegroeid. Heel leuk dat ik dit nu voor mijn werk kan doen en andere Nederlanders hiermee kennis kan laten maken.

Bijzondere reiservaring(en)

Ik moet eerlijk toegeven dat er nog heel veel bestemmingen op mijn lijst staan om te bezoeken. Doordat ik naar Spanje ben geëmigreerd en wij de afgelopen jaren vooral bezig zijn geweest met ons eigen bedrijf tot een succes te maken, is er weinig tijd geweest om te reizen buiten Spanje.

Binnen Spanje is denk ik mijn meest bijzondere reiservaring de ontdekking van het noorden van Ibiza. Je hebt daar echt prachtige tropische baaitjes waarvan ik dacht dat die alleen op de Malediven bestonden. Verder heb je er fantastische beachclubs waar je heerlijk kan eten. En er wonen veel bijzondere mensen met een echte hippie instelling en levensgenieters waren, waarvan ik dacht dat dit alleen (voor mijn tijd) in de jaren ’60 bestond.