In de tijd dat de bloemetjes bloeien, de zon schijnt en iedereen buiten te vinden is, trekken de food trucks er weer op uit. Het bier vloeit, de heerlijke geuren worden verspreid en de muziek is te horen. Food truck festivals zijn hot! De street food hype is nu ook naar Europa gekomen en dit is de merken. Overal zijn steeds meer food truck festivals te vinden en dat vinden wij natuurlijk helemaal niet erg! We hebben voor jou op een rijtje gezet welke van deze festivals je echt niet mag missen.

Wat zijn food truck festivals?

Food truck festivals zijn (vaak gratis) festivals waarbij je in de buitenlucht kunt genieten van de lekkerste street food gerechtjes. Dit street food wordt geserveerd vanuit mobiele keukentjes, in de vorm van caravans of vintage busjes. Vaak zijn er allerlei leuke acts, er wordt gezorgd voor (live) muziek en de gezelligheid is natuurlijk goed te merken! Jong of oud, letterlijk ieder persoon is welkom op de food truck festivals en dat maakt het tot een geweldige sfeer. Het zonnetje maakt het helemaal af. Geniet van de lekkerste gerechtjes en ontspan!

TREK (Nederland)

* Ook deze zomer door heel Nederland!
* Hoog entertainment gehalte

Bij Food Truck Festival TREK worden de stadsparken van verschillende steden in Nederland omgetoverd tot een groot openlucht restaurant. Verschillende food trucks zorgen ervoor dat het lekkerste eten wordt verzorgd en verschillende acts, zoals theater- en muziekacts maken het festival tot een waar sfeervol succes. In 2015 trokken maar liefst ruim 260.000 mensen naar de TREK festivals! Heerlijk relaxen in het gras of gezellig met je vrienden rond de tafel. Bij TREK ben je aan het goede adres om je zomer in te luiden! In 2016 vind je TREK in negen verschillende steden. Benieuwd welke dit zijn?! Kijk dan op de website.

TREK

Van Van Market (Barcelona)

* Door het hele jaar heen te bezoeken
* Alle food trucks zijn in de vorm van caravans

In Barcelona vind je enorm veel food truck festivals. Een hiervan is Van Van Market. Bij dit festival vind je de lekkerste gastronomische hoogstandjes! Het eten wordt verkocht vanuit caravans, die omgetoverd zijn tot keukens. Het is een groot vrolijk spektakel met allerlei verschillende food trucks. Door het jaar heen kun je genieten van dit festival, doordat er op verschillende plaatsen, op verschillende momenten, edities plaats vinden. Elk van deze edities is uniek, al is overal het genieten van kwaliteitsgerechtjes de belangrijkste waarde van de festivals! Wil je op de hoogte blijven wanneer de verschillende edities plaats vinden, hou dan de Van Van Market in de gaten!

Van-van-market

¡Wist je dat! Per dag ongeveer 2,5 biljoen mensen streetfood eten?!

Barrio Cantina (België)

* Gerechten uit alle wereldkeukens
* Diverse acts en muziek

Verschillende wereldse gerechtjes proeven, dat kan op het food truck festival Barrio Cantina. Er zijn leuke bars, muziek,gezellige zitjes en er is genoeg animatie! Een dagje of weekend op dit festival gaat dus zeker niet vervelen. Er zijn tientallen verschillende food trucks die heerlijke street food aan je serveren. Heb je meer zin in Viëtnamees… of toch in Mexicaans? Het maakt niet uit want alles is hier te vinden! Proef een van de gerechtjes en geniet van de muziek. Het festival is gratis dus je kunt hier komen wanneer je maar wilt! Meer informatie?! Kijk op de website van Barrio Cantina.

Barrio-Cantina

Streeat Food Truck Festival (Italië)

* Door heel Italië heen
* Alleen kwaliteitsvoedsel

De street food trend is ook naar Italië getrokken! Van april tot juni heb je bijna elk weekend wel een editie van Streeat Food Truck Festival. Het festival trekt door het land heen, langs maar liefst acht steden. Er zijn verschillende Italiaanse en Europese food trucks op dit festival te vinden, die hun street food serveren. Je kunt er vanuit gaan dat het voedsel van hoge kwaliteit is, aangezien er een selectie is gemaakt van de beste food trucks, rollende keukens, fietsen en busjes. In 2016 wordt de 5e editie gehouden en de toegang is gratis. Wil je weten wanneer jij in de buurt kunt zijn? Hou dan de site in de gaten!

Streeat-food-festival

Food Truck Festival St. Pauli (Hamburg)

* Grootste food truck festival van Hamburg
* Op een prachtige locatie

Na Berlijn en München is nu ook Hamburg aan de beurt! Voor de tweede keer zal er een food truck festival in deze stad plaatsvinden en het wordt dan ook groots aangepakt… Afgelopen jaar kwamen er al 100.000 bezoekers opdagen en ook nu kun je drie dagen lang op Food Truck Festival St. Pauli genieten van streetfood van verschillende food trucks. Het festival wordt gehouden op een van de mooiste plekken van Hamburg, namelijk op Spielbudelplatz. De food trucks zullen hoge kwaliteit gerechten serveren. Naar verwachting is het het grootste food festival ooit gehouden in Hamburg!

St-Pauli

Tips

* Wil je de festivals graag af gaan in je eigen food truck? Kun jij de lekkerste gerechtjes maken en wil je die graag verkopen aan de vrolijke festivalgangers? Dan is het hebben van een food truck handig! Kijk eens op Food Truck Company voor alles over het kopen of huren van een food truck.