Olé, olé! Je gaat naar Valencia. Geweldig! Verblijf je hier voor een langere tijd of kom je naar Spanje omdat je de prachtige taal wilt leren? Heel begrijpelijk. Spanje is een land waar niet iedereen even goed Engels spreekt, dus dan is het fijn als jij een woordje Spaans spreekt. Denk je aan Spaans leren in Valencia? Wat voor talenschool zoek je en wat voor sfeer vind je belangrijk? Om het wat makkelijker te maken voor je zetten we wat praktische tips op een rij.

Waarom Spaans leren in Valencia

Valencia is een gemoedelijke en wat kleinere stad. In tegenstelling tot Barcelona en Madrid is het nog niet overspoeld door toerisme. De verbinding met andere steden is heel goed. Zo stap je na anderhalf uur met de sneltrein uit in de hoofdstad Madrid! Valencia heeft het allemaal: strand, cultuur, geschiedenis, architectuur en een leuk centrum. Wist je dat het maar een halfuurtje vliegen van Ibiza is?

Kleine maar fijne talenscholen in Valencia

Voor je vertrekt naar Valencia is het slim om van tevoren al het een en ander uit te zoeken. Denk hierbij aan zaken die voor jou belangrijk zijn. Vind je het belangrijk dat de talenschool groot is, zodat je veel nieuwe mensen ontmoet, of houd je er juist van als het wat kleiner en gezelliger is? Hieronder volgt een overzicht van wat kleinere talenscholen in Valencia.

2DayLanguages
2Daylanguage is een wat kleinere talenschool waar de focus vooral ligt op sfeer, creativiteit en huiselijkheid. Als je binnenstapt merk je dat gelijk. Het niveau waarop ze Spaanse lessen aanbieden begint bij A1 en stopt bij C2. Je hebt hier de mogelijkheid om langer lessen te volgen, maar ook individuele losse lessen. Deze beginnen vanaf €29. Heb je hulp nodig bij het vinden van geschikte accommodaties omdat je langer in Valencia verblijft? Dan helpen ze je bij 2DayLanguages graag! Ze bieden verschillende woonplekken aan. Zowel half board als full board.

Soleã Spanish School
Spaans leren bij de zee? Deze school is dicht in de buurt van het strand en is in handen van een familie. Bij deze talenschool is er gekozen om niet meer dan zes leerlingen per les tegelijkertijd te doceren. Op deze manier besteden ze extra aandacht aan iedereen. Erg prettig als je talen leren lastig vindt of je fijner voelt in kleine klasjes. Leerlingen die bij Soleã Spaninsh School Spaans hebben geleerd omschrijven het alsof ze zich onderdeel voelden van een familie!

Elealeph
Als je het echt klein wilt houden is Elealeph perfect voor jou. Per klas zijn maximaal drie studenten. De docenten vinden de kwaliteit van het Spaans heel belangrijk en houden goed in de gaten hoe het met jou als student gaat. Ga je met sprongen door het lesmateriaal heen? Dan sturen ze je door naar een hoger niveau. Persoonlijke aandacht is hier erg belangrijk. Er wordt dus echt gekeken naar jou als student en jouw leerdoel. Klinkt dit als een goede match voor jou?

Spaans leren en veel nieuwe mensen leren kennen

Past een grotere talenschool met meer studenten beter bij jou? Misschien wil je veel mensen leren kennen en veel tijd aan sociale activiteiten besteden? Lees hier dan verder over wat grotere talenscholen die naast de lessen ook veel sociale activiteiten plannen. Zo maak jij binnen de kortste keren nieuwe amigo’s!

Taronja
Bij Taronja organiseren ze veel sociale activiteiten. Van leuke feestjes tot een middag hiken buiten Valencia. Zij zorgen er graag voor dat jij vrienden voor het leven maakt naast dat je Spaans leert. Ook deze talenschool helpt je bij het vinden van accommodaties. Zij bezitten namelijk verschillende appartementen in Valencia. Hier woon je samen met andere studenten van de talenschool. Super gezellig!

Tip: als je wilt kijken hoe actief een talenschool is, of je wilt een inkijkje in de sfeer van de school, zoek ze dan eens op Instagram!

Route 66 Idiomas
Route 66 Idiomas is een wat grotere talenschool midden in het centrum van Valencia. In de les zit je met maximaal tien andere mensen. Wist je dat de eigenaar van deze talenschool Nederlands is? Het is dus voor Spaanse mensen mogelijk om hier ook Nederlands te leren! Deze school organiseert ook leuke activiteiten zoals een tapastour, salsalessen en cocktailtours.

International House
Vlak bij de grootste winkelstraat van Valencia, Calle Colon, bevindt zich een talenschool in een schitterend nieuw gebouw. International House is een wereldwijde organisatie die actief is in meer dan veertig landen. Denk je aan Spaans leren in een andere stad? Deze organisatie heeft dertig scholen in heel Spanje.