Barcelona voor maar 19 euro?! Boedapest voor maar 19?! En Hamburg voor maar 5?! Zulke belachelijk goedkope prijzen vind je dagelijks op het internet, maar hoe vind je zulke goedkope vliegtickets? Wij hebben voor jou de beste tips op een rijtje gezet.

1. Abonneer je op nieuwsbrieven

Waarom zelf urenlang op zoek gaan naar een goedkoop vliegticket, wanneer er zat mensen zijn die dat voor jou willen doen. Wanneer je je inschrijft voor een nieuwsbrief krijg je dagelijks de beste aanbiedingen van het internet in je mailbox.

2. Wees flexibel in je tijd

Dit is voor sommigen lastig, maar het scheelt veel geld wanneer je flexibel bent in je tijd. Het is logisch dat je in het hoogseizoen meer betaalt voor je vliegticket dan in andere seizoenen. Ook schoolvakanties kun je beter vermijden. Vliegtickets zijn namelijk dan een stuk duurder. Daarnaast kun je beter ook het weekend mijden om te gaan vliegen. De goedkoopste heenvluchten zijn op dinsdag, woensdag en donderdag. De goedkoopste terugvluchten zijn op zondag, dinsdag en woensdag.

3. Boek je vlucht op dinsdagavond

Klinkt misschien raar om je vluchten te boeken op een bepaalde dag, maar het kan zoveel schelen in de kosten. Het is ook geheel logisch. De meeste mensen boeken hun vliegtickets op zaterdag en zondag. Vliegtuigmaatschappijen weten dit en schroeven de prijzen omhoog. Op dinsdag- en woensdagmiddag komen de vliegtuigmaatschappijen met de nieuwste aanbiedingen, dus dan kan jij als eerste erbij zijn.

4. Houd aanbiedingen in de gaten van luchtvaartmaatschappijen

Elk jaar stunten de grote luchtvaartmaatschappijen weer met leuke aanbiedingen. Ze geven dan enorm veel korting weg op heel veel vluchten. Wanneer je wel in het hoogseizoen weg wilt, dan moet je profiteren van deze kortingen. Zo heeft de KLM elk jaar de KLM Werelddeal Weken. KLM zet dan meer dan 100 bestemmingen in de sale.

5. Stel een prijsalarm in

Weet je al wanneer jij op vakantie wilt gaan? Stel dan een prijsalarm in. Bij PaperFlies kun je een prijsalarm instellen op de bestemming en datum wanneer jij wilt gaan. Zodra de prijzen voor die datum en bestemming dalen, krijg jij een mailtje. Zo kun je voordeliger naar je volgende bestemming. Ook is het mogelijk bij PaperFlies om je prijs te verzekeren. Voor een paar tientjes kun jij je prijs verzekeren voor een aantal dagen. Zo blijft de vlucht lekker goedkoop wanneer je er weer op terugkomt.